Friday, 6 September 2013

First Love.



Hi first love. You came when I was 14. This is too nonsense for peoples but for me, I know you're the one. I know you're my first love since it was the first time I'd felt so hurt watching you  leave me. Alone. I felt alone. I'm searching for you everywhere. I'm crying over the promises that we made. You said you would never leave me. I'm your princess. I'm your responsibility. It was nice to hear. It was nice to remember. Promise? Why can't people keep their big promise? Love? Why can't people love the one that love them and do not leave. Please don't.

Ramai orang kata cinta pertama jarang bertahan. Aku 98% sokong statement ni sbb rata-ratanya pasangan yang duduk atas pelamin tu ada cinta lama mereka masing-masing. If ada yg first love, itu rarely. Juga ada yang mengatakan cinta pertama sangat susah di lupakan. Nampak tak betapa specialnya menjadi first love seseorang? Tujuan tulis post ini bukan mencari purata berapa ramai first love yg bertahan. Aku cuma ingin berkongsi rasa hati mengenai first love. Cehhh ceh cehh

Dia cinta pertama aku. Pada mulanya, aku tak nak serius sangat dengan dia sbb I know kami masih muda lagi. Bak kata org tetua, perjalanan hidup masih panjang. Di sebabkan itu la kami lalui percintaan kami selama 3 bulan itu macam bukan couple. Kami contact di hp pun tiada, only contact di fb. Perasaan rindu pun tiada lagi. Tapi lepas buka sekolah, kami sudah selalu jumpa. Kalau nak tahu, kami main kirim-kirim surat tahu. Kekekekeke. Then hubungan pun makin rapat. Dari situ lah, aku mula terpaut hati dengan dia. Cehh. Benarlah, rasa cinta itu boleh di pupuk. Kesimpulannya, bercinta lepas kahwin itu tidak semestinya membawa kepada penceraian di sebabkan tidak ke-serasian or what.

Dia mempunyai kesabaran yang sangat tinggi. Even aku mengamuk or merajuk 5 kali dlm sehari pun dia masih boleh sabar dan dia tak pernah cakap break pun walau sekali. Dia akan tetap pujuk and sabar. Aku dah banyak kali bawa dia putus, tapi dia merayu taknak. One more, dia pendiam. Aku suka lelaki yang diam. So dia jarang layan perempuan. Kira senang percya la kan. Actually, dia slalu bela aku. Dalam apa-apa masalah pun dia akan bela aku. Pernah sekali aku ada salah faham dengan cousin dia, dia tetap bela aku. Pokoknya, dia sangat sempurna di mata aku. 

Cuti sekolah pun tiba. Time tu kami sudah 1 tahun 2 bulan. Wahhhh, makin bertambah-tambah la rasa percaya aku dengan dia. Aku sudah mengimpikan hidup bersama dia. Selamanya. Time tu aku betul-betul yakin kami tidak akan putus. Kami akan tetap bersama. Bermacam-macam janji di buat. Tapi skrg aku sudah lupa janji tu :/ Aku pun tak tahu. Aku senang lupakan orang. Selama sebulan kami terpisah oleh jarak. Dia pergi indon sbb ayah dia kerja sana. Kami contact dekat Twitter. Everything's going alright. 

Aku pun tak tahu apa yang berlaku sbnarnya. Tiba-tiba lepas buka sekolah, dia mau kami berpisah tanpa alasan yang jelas. Dia pergi begitu saja. Dia kata dia mau belajar. Kebetulan time tu result dia okay dan dia akan sambung belajar dekat Sekolah Menengah Sains. Aku betul-betul kecewa. Perasaan time tu jgn la ckp. Aku macam hilang semangat. Mcm org gila pun ada. Di situ baru tau first love itu sakit. Semenjak dari itu, perasaan percaya aku hilang. Di situ aku percaya hubungan putus tidak semestinya sbb org ketiga. 

Aku cuba lupakan dia. Selama 2 bulan aku try try and try lupakan dia. Dalam masa lupakan dia, aku mainkan lelaki. Trus terang, percaya aku terhadap lelaki hilang. Aku kata aku akan tunggu dia. Aku ndak mau selain dia. Semua apa yg lelaki ckp, aku rasa mcm satu pembohongan. I try to love a boy like I love him tapi still tak boleh. Mungkin aku sudah serik. Aku selalu di hantui masa laluku. Until now, hatiku selalu sebut nama dia. Tapi pelik, perasaan cinta aku langsung tiada dengan dia. Zero! Tapi bila tersebut namanya dalam hati, cepat-cepat aku perbetulkan. Aku tak rindu dia. Aku tak cintakan dia. Aku belum lupakan dia dan apa yang berlaku. Itu saja.

No comments:

Post a Comment

Lots of love from me.